20 Mar 2008   06:05:35 pm
Eindelijk: de Uitslag
Eindelijk internet gevonden!
Heb je net deelgenomen aan een wedstrijd waar de laatste technologische hoogstandjes werden vertoond, is er vervolgens geen internet meer te vinden.

Over MAV'08:
We hebben op vrijdag een fantastische vlucht gemaakt waarin we het 'morphen' hebben getoond en de gehele week is voor ons eigenlijk beter gelopen dan we durfden te hopen. Zowel de presentaties voor jury & 'customers' als de vliegdemonstratie zijn vlekkeloos uitgevoerd en dat is een mooie opsteker na de winderige persdag.

Op 1e en 2e vliegdag zag de organisatie zich genoodzaakt veel vluchten te schrappen omdat de windcondities voor veel teams het vliegen onmogelijk maakten. Nu moesten praktische alle vluchten worden uitgevoerd op vrijdag. Hierdoor moest de jury, jammer genoeg, besluiten dat alleen deelnemende teams aan de missie konden worden beloond met punten, die nodig waren voor de prijzen.

Omdat wij al aan hadden gegeven dat we alleen een demonstratie wilden geven met ons morphende toestel, en niet wilde deelnemen aan de volledige missie, werden wij verplaatst naar de laatste vliegslot op vrijdagmiddag. Tijdens de uitslag bleek dat er dus geen punten meer te verdienen viel.

De gelauwerde teams (o.a. MIT, IIT Bombay) hadden zich meer gericht op softwarematige oplossingen, waarmee ze de toestellen autonoom konden laten vliegen, en bovendien chemische en niet-chemische mijnen laten opsporen. Hiervoor gebruikten zij voornamelijk bestaande microvliegtuigen en quadrotors (heli's met vier rotoren).

Zulke missies kan RoboSwift nog niet uitvoeren, wij hebben ons gericht op het ontwerp van een vogelachtig observatietoestel zonder 'onboard computing power'. De interesse van de KLPD geeft wel aan dat we niet mijlenver van een toepassing vandaan zitten, al zal het nog een jaar of twee duren voor het toestel geheel gebruiksklaar is.

Ondanks dat we buiten de prijzen zijn gebleven hebben we veel complimenten mogen ontvangen van de aanwezige specialisten (US Army, National Aerospace Lab's India, Indian Airforce) , die het enorm onder de indruk waren van het feit dat we een vervormbare vleugel vliegend en ook nog (want veel moeilijker) stabiel hebben gekregen. We hebben beelden gemaakt van India vanuit de lucht, die we live aan de aanwezige jury konden laten zien zoals dat ook bij een toepassing zal gebeuren.

De reactie van de lokale bevolking was tenslotte erg leuk, ze konden het er niet over eens worden wat voor vogel het nou was en er werd druk gespeculeerd, tijdens onze testvluchten. Het leverde mooie plaatjes op. De gierzwaluw vliegt hier trouwens rond, boven de Taj Mahal hingen er tientallen in de thermiek van de marmeren koepel.

Gisteravond, 20.45 (CET) was de uitzending van Noorderlicht Nieuws, op Nederland 3, waarin een uitgebreide reportage te zien in over de persdemonstratie met met live interview vanuit India. Voor degenen die het gemist hebben: http://player.omroep.nl/?aflID=6715379&md5=e310cc61602b084b16e347db120cf35b

Inmiddels zitten de overgebleven teamleden (Stan, Tjibbe, Rene, JW & Stef) midden in de droogte van Radjastan, in Jaipur om precies te zijn. Hier zijn we gisteren aangekomen na een een 2,5 uur durende treinrit met het lokale overvolle boemeltje (volgens dienstregeling 'superfast train' ), vanuit het Ranthambor National Park. Hier hebben we een jeep-safari gemaakt, maar helaas geen tijger gespot. Het bleef slechts bij voetsporen, desondanks onvergetelijk.

Zaterdag zullen we vertrekken naar Delhi, om daar 's avonds met Abi het einde te vieren van een fantastische 2 weken in India.

Foto's volgen.

Stoffige groeten uit het midden van Radjasthan,

team RoboSwift
Category : MAV08 | By : Stef | Comments [1069]
15 Mar 2008   01:32:17 pm
Demonstratievlucht verloopt perfect
Tussen alle bedrijven door even een kort berichtje vanuit het Jaypee Palace Hotel in Agra:

Vandaag schitterend weer, strakblauw en ongeveer 30 graden op de Dropzone. Er was een druk programma, omdat nog veel teams hun vluchtdemonstratie moesten geven. Deze waren verplaatst vanwege te veel wind op woensdag.

Om 05.30 zaten we met z’n allen in de bus onderweg naar het militaire terrein waar de vluchtdemonstraties gehouden worden. Met de ontbijtpakketje op schoot, schommelend door een desolaat landschap: niks te zien want er was zo ’s ochtends vroeg veel mist. De bus bood helaas geen plek meer voor Jan Wouter: hij mocht plaatsnemen naar de chauffeur, op zich niet vervelend. Maar nu was het toch anders, want sinds gisteren heeft deze bus geen voorruit meer…

Om 06.15 aangekomen op de launch site, de mist begon op te trekken, om plaats te maken voor een stralende zon. Zenuwen bij het team als de proefvlucht nadert. De eerste vlucht, uitgevoerd met de extra stevige RoboSwift, verloopt voorbeeldig, inclusief zachte landing in het droge stof van de Dropzone. Dit gaf een goed gevoel voor de Flight Demonstration voor de jury.

Na veel verschuivingen waren we dan eindelijk om 14.00 aan de beurt. Het moment was daar om de RoboSwift te laten vliegen, te morphen en beelden te laten maken voor de ogen van het aanwezige publiek en natuurlijk de jury. In een sidderende hitte - waarbij de hars tussen de koolstofvezel al zacht werd als deze te lang in de zon lag - lanceerde René te RoboSwift en liet Marijn deze het veilige en koele luchtruim kiezen. Abishek richtte de antenne en Tjibbe zorgt voor de perfecte beelden. Jan Wouter kletste de boel aan elkaar, en Stef verzorgde de communicatie tussen het veld en de tent. Stan hoefde verder niks meer te doen en kon alleen maar trots glimlachen.

Na enkele rondjes gevlogen te hebben, en het morphen te hebben gedemonstreerd aan de jury rondde Marijn het geheel in stijl af met een zachte landing.

Tot zo ver de update vanuit India. Wij gaan nu genieten van een heerlijk diner in de tuin van het hotel. Morgen zullen we horen of het ons gelukt is om de jury te overtuigen van de kwaliteit van ons ontwerp en we daarmee in de prijzen zijn gevallen.

Groetjes uit heet en zonnige India,
Team RoboSwift


Nog een testvlucht van RoboSwift ter voorbereiding op de Aerial Demonstration


Het bankgebouw waar het in de missie van MAV’08 allemaal om draait


De tent voor toeschouwers / Op de achtergrond het desolate terrein van de Dropzone


Het team maakt zich gereed voor de demo!
Category : MAV08 | By : Stef | Comments [1270]
11 Mar 2008   03:36:31 pm
De Strijd is begonnen!
11 maart 2008, Jaypee Palace Hotel, Agra

Inmiddels alweer de derde dag van MAV08, en het serieuze werk is begonnen. De dag startte met een grote centrale opening van het evenement. Alle hoge heren uit zowel Amerika (US Army) als India (NAL, ADRDE) waren present. Ook RoboSwift werd speciaal genoemd in het rijtje van speciale vindingen die dit jaar present zijn tijdens het evenement.

Gisteren stond in het teken van de statische demonstraties. Elk team bemant in een zaal zijn eigen standje en presenteert zijn MAV/UGV aan de aanwezigen (geïnteresseerden en organisatoren). Wij zijn een echt buitenbeentje: we vliegen pas 3 weken, vliegen niet autonoom (maar hebben piloot) en wij hebben een compleet nieuw platform. Anderen maken vooral gebruik van bestaande technologie, zoals de Quadrotor, en hebben vooral veel aandacht aan de optimalisatie van de control & handling (zoals detectie van mijnen, autonoom vliegen, mooie software etc.) besteed.

Hierdoor vallen wij erg op met ons Bio-Inspired toestel, en hebben dan ook al menig compliment mogen ontvangen. Als een stel trotse pauwen staan we daar dan met big smile. Gisteren hebben ook Abi & Jan Wouter ons concept gepresenteerd aan de jury, die na de presentatie kritische vragen stelde, vooral met betrekking tot de missie die door ons geacht wordt volbracht te worden. De afsluitende conclusie was echter positief.

Gisteren hebben wij ook als een stel kleine vogeltjes het veilige (zeer luxe) nest genaamd ‘Jaypee Palace Hotel’ verlaten en zijn we Agra in gegaan. Het is nauwelijks te beschrijven, het contrast met binnen en buiten het hotel is enorm. Het is alsof je terug stapt in de tijd. Er is veel armoede, mensen wel heel vriendelijk en behulpzaam, en lijken vaak heel gelukkig. Het lijkt er soms op alsof ze nog nooit een blanke hebben gezien. Iedereen zwaait en roept. Ook de eerste olifant is gespot: niet in de jungle, maar op de snelweg door Agra, evenals de kameel, de geit en natuurlijk koeien. Ook rijden de vrachtwagens hier zonder cabine: een radiator, motorblok en stuurwiel is het enige dat nodig is. Terug naar het hotel met 1 tuktuk voor 40 rupees (80 cent, niet pp, maar totaal!) en dan mag Jan Wouter ook nog sturen!

Aan het eind van het Amerikaans aandoende’ banquet dinner’ heeft team RoboSwift, de deuren achter zich dicht getrokken, en daarmee deze wedstrijd in ieder geval gewonnen.

Vandaag weer vroeg op, en voor ons standje present voor alle toegestroomde pers. De persmappen vinden gretig aftrek. Nu alle ogen gericht op de vliegdemo op vrijdagochtend. We’re looking forward to it.

Kusjes van de RoboSwift


het team heeft zich alweer helemaal gesetteld in het hotel


Heel gewoon in Agra
Category : MAV08 | By : Stef | Comments [1161]
10 Mar 2008   10:09:39 am
MAV08 van start gegaan
Jaypee Palace Hotel, Agra, India
9 maart 2007 23.30 (Indian Time)

Vandaag stond in het teken van reizen van Delhi naar Agra, waar MAV08 plaats zal vinden. Om 8 uur zou de bus vertrekken voor een 5 uur durende rit naar de stad van hèt symbloom van India, de Taj Mahal.

Inmiddels zijn we aardig gewend aan het Indiase ritme, en was het dus geen verassing dat de bus om 10 uur vertrok, zodat we nog lekker hebben kunnen ontbijten. Tijdens de rit van 200km zagen we voor het eerst het straatleven van India: erg indrukwekkend, overal mensen, overal koeien, het is een ware mierenhoop.
Ondanks alle indrukken die we opdeden vanuit de bus, toch voor iedereen ook nog even de tijd om een uiltje te knappen: het was uiteindelijk toch weer een korte nacht, tot laat is buiten onder de veranda doorgeklust aan de onderdelen van RoboSwift.

Om 16.00u aangekomen bij het Jaypee Palace Hotel , een schitterend hotel net buiten Agra, vlakbij de Taj Mahal. In dit luxueze resort vallen we meteen op met onze backpack, die misstaan op deze plek enigszins. Na een hartelijk ontvangst konden we meteen aanschuiven voor de lunch.

Na de opening van het evenement werd meteen duidelijk dat het een intensieve week zal gaan worden. Tijdens de meeting werd geloot voor het schema van de statische demo’s en vliegdemonstraties. Voorlopig staat onze statische demonstratie aan de jury gepland op maandagmiddag 13.30u. In verband met het arriveren van David op woensdag wordt dit mogelijk nog verplaatst. Maar we gaan daar niet vanuit, dus het wordt vanavond alle puntjes op de i zetten om de perfecte presentatie neer te zetten en zo de jury te overtuigen.

Vanaf woensdag vinden de Aerial Demonstrations plaats op een vlakte net buiten Agra. Het is militair terrein, waar normaal gesproken paradroppings worden geoefend. Wij mogen op vrijdagochtend aantreden om onze vliegdemonstratie geven om 8.20u. Omdat er zoals gewoonlijk weer een strakke planning is moet er vroeg vetrokken worden: 5.30u vertrekt de bus voor het demonstrerende team; 7.15u vertrekt de laatste bus voor toeschouwers…

Eindelijk hebben we dan ook alle teams bij elkaar gezien. Een aantal hadden we al ontmoet in het hotel in Delhi, maar de kriebels beginnen nu wel te komen. Er zijn vooral veel teams met een zogenaamde ‘Quadrotor’ gekomen. Toch trekken wij al veel bekijks met ons vogeltje van composiet materiaal. Tot nu toe lijkt het erop dat het Bio-Inspired design nog een uniek concept is in de wereld van micro aerial vehicles.

Op dit moment gaat ook het werken aan de RoboSwift nog in volle vaart door. Inmiddels heeft ons vogeltje 2 camera’s: 1 vooruit-kijkend, 1 naar beneden. (configuratie voor de Aerial Demonstration) En ook werkt de ‘Stereo-Vision’, de congifuratie voor gebruik van de Virtual Reality bril tijdens de statische demonstratie.

Groetjes van het RoboSwift team


De bussen staan klaar voor de rit naar Agra


RoboSwift aangekomen in het Jaypee Palace Hotel in Agra
Category : MAV08 | By : Stef | Comments [1258]
08 Mar 2008   02:02:26 pm
RoboSwift veilig aangekomen in Delhi
Het team is veilig aangekomen in Delhi. Inmiddels is ons 'mobiele lab' helemaal geinstalleerd en wordt er hard geklust onder de veranda van het hotel. Solderen, dremelen, internetten: alles mobiel, heerlijk, en dat zelfs in India! Iedereen is wel redelijk gaar na een lange reis: we lagen om 5 uur in bed...

De vlucht is prima verlopen, met 31 kilo overgewicht hoorde je KLM niet klagen. Om 23.30 lokale tijd (+4,5hr) geland. Om vervolgens in de ellelange wachtrij voor de douane aan te sluiten. Na lange redevoeringen bij de douane dan toch alles in mogen voeren.

Hartelijk ontvangen door de crew van MAV'08, die na enige romslomp van 2 uur ons eindelijk om 3 uur in een minibus naar het Hotel vervoerden. Het hotel ligt op een afstand van 50 km van het vliegveld, wat in India betekent: 2 uur rijden. Ook 's nachts, want niet het vele verkeer, maar alle kuilen, koeien en riksja's beperken de snelheid tot 25 km/h.

Zo lagen we dus om 5 uur eindelijk in het hotel en werd ons verteld dat ontbijten mogelijk was tot 9.30... zo werd het dus een korte nacht. Vanochtend bij het opstaan was het nog aardig fris, maar inmiddels (11uur) is het kwik de 25 graden voorbij gestreefd.

Vanavond komt de rest van het deelnemersveld aan en zullen we morgen met bussen aan de reis naar Agra beginnen. Agra ligt op 200 km ten ZZO van Delhi, op ongeveer 5 uur rijden.

Groeten uit het zonnige Delhi!

ps. houd onze filmpjes op youtube in de gaten!
ps2. meer informatie over de wedstrijd MAV'08 is te vinden op http://nal.res.in/mav08


RoboSwift bereidt zich voor op de 1e India-vlucht


Lekker klussen onder de veranda van het hotel in Delhi


Dit veld werd bij aankomst direct gebombardeerd tot 'Flying Area'
Category : MAV08 | By : Stef | Comments [1227]
 
1 2 Next
Jan 2017 February 2017 Mar 2017
S M T W T F S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28     
Categories
MAV08[5]
Pre-MAV08[4]
Recent
Eindelijk: de Uitslag
Demonstratievlucht verloopt perfect
De Strijd is begonnen!
MAV08 van start gegaan
RoboSwift veilig aangekomen in Delhi
Klaar voor India!
Persdag groot succes
Vliegdemonstratie mechanische gierzwaluw RoboSwift
RoboSwift weblog started
Archives
March 2008[7]
February 2008[2]
User List
Stef[6]
Tjibbe[3]
Search
Syndication
Gadgets Gifts For Men and Cool Gadgets For Girls, Gadget Windows Xp and The Bioengineered Future Is Now The Bioengineered Present . Health Insurance Plan Comparison and Healthy Snack Recipes, Compare Health Insurance and Avoiding illness during air travel . Fashion Winter Coats and Ladies Fashion Plus Sizes, High Fashion Designers and Best Bet: The Worry-Free Travel Bag . Travel Agent In Kuala Lumpur and Adventure Travel Company, Rail Travel Europe and Travelers chronicle epic road trip through the Congo .